Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Δικαιολογητικά για την συμμετοχή στο διαγωνισμό υποψηφίων Δικηγόρων (Δικ.Συλ.Αθηνών)


Αγαπητοί συνάδελφοι – υποψήφιοι δικηγόροι, στο παρόν post θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη συμμετοχή σας στις επερχόμενες εξετάσεις των υποψηφίων δικηγόρων  [Σεπτεμβρίος 2009]
1)    Ενημερωτικό σημείωμα του ΔΣΑ για  τη συμμετοχή στον διαγωνισμό υποψηφίων δικηγόρων Σεπτεμβρίου 2009. [Το ενημερωτικό σημείωμα, όπως διανέμεται, είναι οι παραπάνω φωτογραφίες]
2)    Υπεύθυνη δήλωση του Ν.Δ. 1599/86. [Για να κατεβάσετε την υπεύθυνη δήλωση]
3)    Υπόδειγμα βεβαίωσης του Δικηγόρου. [Για να κατεβάσετε το υπόδειγμα, πατήστε  για Δικηγόρο ή  για Δικηγορική Εταιρεία
4)    Σχετικά με την κατάσταση των παραστάσεων, σας παραθέτω τα παρακάτω, μετά από ένα πρωινό στην Ευελπίδων…Όπως γνωρίζετε, το σύνολο των απαιτούμενων παραστάσεων είναι 30. Σε περίπτωση που δεν τις έχετε συμπληρώσει όλες ακόμα (σύνηθες φαινόμενο!), ζητήστε από το γραφείο στο οποίο κάνατε ή εξακολουθείτε να κάνετε άσκηση να σας δώσει ημερομηνίες δικασίμων (καλό είναι να είναι κοντινές ημερομηνίες και στο ίδιο δικαστήριο π.χ. ΠΠρΑθ- ενοχικό). Εν συνεχεία, θα πάτε στην Ευελπίδων, θα ζητήσετε πινάκια με παλαιότερες δικασίμους (τα οποία είναι τοποθετημένα σε στοίβες ανά χρονικά διαστήματα, τουλάχιστον έτσι ήταν στο ΠΠρ, επλίζω να ισχύει γενικά…) , θα βρείτε το όνομα του γραμματέα της έδρας και μετά τον ίδιο τον γραμματέα για να σας υπογράψει στην κατάσταση των παραστάσεων. Αν είστε τυχεροί και βρείτε όλους τους γραμματείς την ίδια μέρα, βγάζετε μία φωτοτυπία της κατάστασης των παραστάσεων (με τις υπογραφές των γραμματέων) και αγοράζετε τρία (3) μεγαρόσημα (υπάρχουν π,χ, στο κτίριο 5, 13 κτλ). Έπειτα, πηγαίνετε στο κτίριο 6 (1ος όροφος στο πρωτόκολλο) για την επικύρωση των παραστάσεων προκειμένου να τις καταθέσετε στο ΔΣΑ (βλ. ανωτέρω υπό 1, δικαιολογητικά που υποβάλλονται στο ΔΣΑ για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, δικαιολογητικό υπ’αριθμ.3) και για την έκδοση του πιστοποιητικού τριάντα παραστάσεων που υποβάλλεται στο Εφετείο (βλ. ανωτέρω υπό 1, δικαιολογητικά που υποβάλλονται στο Εφετείο για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, δικαιολογητικό υπ’αριθμ.4). 
5)    Σχετικά με το αντίγραφο Ποινικού Μητρώου Γενικής Χρήσης (δικαιολογητικό που υποβάλλεται στο Εφετείο) είναί πολύ απλό : κάνετε μία αίτηση σε ένα ΚΕΠ με την ταυτότητα σας και σε δέκα περίπου μέρες (γι’ αυτό καλό είναι να κάνετε εγκαίρως την αίτηση) είναι έτοιμο (σας ειδοποιούν τηλεφωνικά ή με SMS και το παραλαμβάνετε με τη βεβαίωση υποβολής αιτήματος που σας δίνουν την ημέρα που υποβάλλατε την αίτηση).
6)    Το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α (βλ. [φωτο] ανωτέρω υπό 1, δικαιολογητικά που υποβάλλονται στο Εφετείο για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, δικαιολογητικό υπ’αριθμ.9) εκδίδεται και στα ΚΕΠ.
7)    Tο πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας (βλ. [φωτο] ανωτέρω υπό 1, δικαιολογητικά που υποβάλλονται στο Εφετείο για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, δικαιολογητικό υπ’αριθμ.5) στο Δήμο ή την Κοινότητα του τόπου γεννήσεώς σας.
Απ’ ό,τι πληροφορήθηκα, η προκήρυξη του διαγωνισμού ίσως αργήσει να βγει αλλά από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών στο ΔΣΑ (για 10 ημέρες και τις επόμενες 10 ημέρες στο Εφετείο). Για την ακρίβεια των πληροφοριών, να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις  στο site του ΔΣΑ (www.dsa.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου